Vacurex

Snelle en stevige erectie

Met slechts één druk op de knop of enkele pompbewegingen heeft u weer een stevige en dikke erectie zoals u dat gewend bent. Vacurex brengt de intimiteit en seksualiteit weer terug in uw leven!

Geen pillen nodig!

U hoeft geen pillen meer te slikken! U bent zuinig op uw lichaam en daarom gebruikt u liever een vacuümpomp. U blijft gezond, zonder bijwerkingen!

Duizenden geholpen

De vacuümpomp wordt al tientallen jaren met veel succes toegepast bij mannen met een erectieprobleem. Veel mannen kiezen voor Vacurex!

Wat is impotentie?

Impotentie houdt in dat een man bij seksuele stimulatie geen of geen goede erectie kan krijgen. Hierdoor ontstaat een belemmering tijdens de geslachtsgemeenschap. De medische term voor impotentie is erectiële disfunctie. In Nederland hebben ruim 800.000 mannen last van impotentie. Dit kan voorkomen in alle leeftijdsgroepen maar komt vooral voor bij ouderen.

Hoe werkt een erectie?
Door seksuele opwinding stimuleren zenuwprikkels de hersenen tot het zenden van een zenuwprikkel via de ruggenmerg naar de penis. In de penis bevinden zich drie cilinders van sponsachtig weefsel. Deze lopen over de gehele lengte van de penis. In de cilinders zitten spiercellen en bloedvaatjes die door het signaal vanuit de ruggenmerg wijd open gaan staan. Hierdoor kunnen ze vollopen met bloed. Hoe meer bloed er in de penis komt hoe harder de erectie zal zijn. In een volle erectie zal de penis acht keer meer bloed bevallen als in slappe toestand.

Oorzaken van impotentie
Het functioneren van de zenuwuiteinden, bloedvaten en spiercellen zijn dus van groot belang voor het krijgen van een erectie. Wanneer één van deze onderdelen niet goed werkt lukt het niet de penis in een harde erectie te krijgen. We spreken dan van een erectieprobleem. Houden deze klachten langer aan dan kan er sprake zijn van impotentie.

Naast deze factoren zijn er nog een aantal factoren die impotentie kunnen veroorzaken:

  • Verminderde werking van de zenuwen, bloedvaten, spiercellen of prostaat door ouderdom.
  • Te weinig seksuele opwinding.
  • Ongezonde gewoontes zoals drugsgebruik, roken of te veel alcohol drinken.
  • Geneesmiddelen zoals medicijnen tegen hoge bloeddruk of antidepressiva.
  • Laag libido door een verminderde aanmaak van het mannelijk hormoon testosteron door de hypofyse.
  • Bloedvaatproblemen door slagaderverkalking of diabetes.
  • Neurologische problemen ten gevolge van rugletsel of multiple sclerose.
  • Urologische probleem door een prostaatoperatie of bestraling bij prostaatkanker.
  • Psychologische problemen zoals een depressie, vermoeidheid, faalangst of stress.

Soorten impotentie
Er zijn verschillende maten van impotentie. De ene man krijgt helemaal geen erectie, de ander krijgt een slappe erectie die niet hard genoeg is om te penetreren. Ook komt het voor dat de erectie wel hard wordt maar niet lang genoeg hard blijft.

Totale impotentie: Er is nooit een erectie, ook geen nacht- of ochtenderectie of tijdens masturbatie.

Situatieve impotentie: Het verkrijgen van een erectie hangt van de situatie af. Er is bijvoorbeeld geen erectie bij het vrijen maar wel tijdens masturbatie.

Partiële impotentie: Er is wel een erectie maar deze is niet hard genoeg om te penetreren.

Primaire impotentie: De man heeft nog nooit een erectie gehad.

Secundaire impotentie: De man heeft wel erecties gehad maar nu niet meer.

Wat kunt u doen tegen impotentie?
Wanneer erectieproblemen langer aanhouden is het verstandig te overleggen met de huisarts. Samen kunt u zoeken naar de oorzaak van het probleem en hier een oplossing voor zoeken. De Vacurex elektrische pomp of handpomp wordt door veel artsen aangeraden.

Wanneer u een erectieprobleem heeft kan de Vacurex de zwellichamen op een kunstmatige manier opwekken, zodat ze alsnog bloed opnemen en er een erectie tot stand kan komen. De luchtdichte cilinder wordt over de lengte van de penis geplaatst waarna deze vacuüm zuigt. De vacuümpomp zuigt de cilinder luchtdicht.

Vacurex maakt gebruik van het natuurkundige proces van 'overdruk' en 'onderdruk'. Door de lucht uit de afgesloten cilinder met de vacuümpomp te zuigen vermindert de druk in de cilinder. De 'onderdruk' die in de cilinder ontstaat is lager dan de druk van buiten de cilinder (de 'bovendruk'). Nadert de druk tot nihil, dan is er sprake van een maximaal vacuüm of vrijwel luchtledige cilinder. De onderdruk in de vacuümcilinder zorgt dat het bloed weer in uw penis stroomt. Het bloed wordt naar de zwellichamen van de penis gestuwd. Hierdoor vullen de zwellichamen zich met bloed, zoals dat ook gebeurt tijdens het krijgen van een erectie op de natuurlijke manier. Door de verhoging van de bloedsomloop in de bloedvaten, de zenuwen, de zwellichamen en het spierweefsel van de penis ontstaat er een erectie. De drukring zorgt dat het bloed niet meteen weer terug stroomt als u de vacuümcilinder verwijdert.