Vacurex

Snelle en stevige erectie

Met slechts één druk op de knop of enkele pompbewegingen heeft u weer een stevige en dikke erectie zoals u dat gewend bent. Vacurex brengt de intimiteit en seksualiteit weer terug in uw leven!

Geen pillen nodig!

U hoeft geen pillen meer te slikken! U bent zuinig op uw lichaam en daarom gebruikt u liever een vacuümpomp. U blijft gezond, zonder bijwerkingen!

Duizenden geholpen

De vacuümpomp wordt al tientallen jaren met veel succes toegepast bij mannen met een erectieprobleem. Veel mannen kiezen voor Vacurex!

Impotentie na een prostaatoperatie

Wanneer er sprake is van prostaatklachten zoals een prostaatvergroting, prostaatontsteking of prostaatkanker kan een operatie noodzakelijk zijn. Tijdens een prostaatoperatie wordt de prostaat of een deel daarvan verwijderd. Dit gebeurt via de plasbuis of een snede in de onderbuik.

Wat is de functie van de prostaat?
De prostaat is een klier rond de urine buis van de man. Deze ligt onder de blaas. Tijdens een zaadlozing worden de zaadcellen naar de prostaat gepompt. Daar worden ze met prostaatvocht gemengd tot sperma. De prostaat trekt samen en pers het sperma via de urinebuis naar buiten.

Natuurlijke prostaatvergroting?
Vanaf de puberteit groeit de prostaat. Bij veel mannen levert dit rond het vijftigste levensjaar problemen op. Deze goedaardige prostaatvergroting ontstaat door een hormoon-gereguleerde groei en is vaak niet te voorkomen. Dit kan vervelende problemen opleveren maar is niet ernstig. Prostaatklachten beginnen vaak geleidelijk en worden steeds erger.

Symptomen:

 • Vaker moeten plassen
 • Loze aandrang tot plassen
 • Langzaam op gang komen van het plassen
 • Slappe straal bij het plassen
 • Moeite de plas op te houden
 • Nadruppelen na het plassen

Prostaatontsteking
Wanneer de prostaat ontstoken is spreek je van prostatitis. De prostaat kan dan opzwellen waardoor de plasbuis dichtgedrukt wordt. Een ontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie. Meestal ontstaat deze als gevolg van een urineweginfectie of blaasontsteking. Een prostaatontsteking kan ook chronisch zijn. Een chronische prostaatontsteking treedt vaak op bij oudere mannen. De symptomen zijn dan iets milder dan bij een eenmalige ontsteking.

Symptomen:

 • Hevige aandrang om te plassen
 • Moeite met plassen
 • Pijn bij het plassen
 • Bloed in de urine
 • Pijn in en rondom het begin van de penis.
 • Branderig gevoel tussen de balzak en anus
 • Pijn in het onderlichaam en in de liezen tijdens een zaadlozing

Prostaatkanker
Prostaatkanker of prostaatcarcinoom begint niet altijd kwaadaardig. Het ontstaat in de klierbuisjes van de prostaat. Het prostaatweefsel verandert en voelt harder aan. De prostaat kan hierdoor vergroten. Hierbij ontstaan niet altijd duidelijke klachten. Bij een langzaam groeiende tumor kan het zijn dat u geen symptomen ondervindt. Ook kan het dat u pas klachten krijgt nadat het al uitgezaaid is naar andere lichaamsdelen. De oorzaak van het ontstaan van prostaatkanker is nog niet bekend. Wel is bekend dat het door een erfelijke aanleg kan komen.

Symptomen:

 • Vaker moeten plassen
 • Moeite met plassen
 • Pijn bij het plassen
 • Slappe straal bij het plassen
 • Troebele urine of bloed in de urine
 • Nadruppelen na het plassen

Risico’s prostaatoperatie en bestraling
Er zijn verschillende manieren om de prostaat te opereren. Afhankelijk van de grootte van de prostaat gebeurt dit via de plasbuis (TURP-operatie) of een snede in de onderbuik. Een operatie aan de prostaat wordt in Nederland jaarlijks ongeveer 1200 keer uitgevoerd. Uitwendige bestraling komt jaarlijks ruim 3000 keer voor.

Door bestraling van de prostaat beschadigt ook het weefsel rondom de prostaat. Bloedvaten en zenuwen die hier vandaan naar de penis lopen raken beschadigd. Ook kunnen zwellichamen beschadigen en er kunnen littekens ontstaan. De erectieproblemen die hierdoor kunnen ontstaan treden vaak pas na enkele maanden op en worden langzaam erger.

Tijdens een prostaatoperatie kunnen bloedvaten beschadigen. Om er zeker van te zijn dat alle tumorcellen weg gehaald zijn kunnen enkele zenuwen verwijderd worden of beschadigen.

Ondanks de goed ontwikkelde operatie- en bestralingstechnieken is er nog steeds sprake van een ruim aantal patiënten met erectieproblemen na de behandeling. Veel patiënten die nog seksueel actief zijn kiezen bij een relatief kleine tumor voor een uitwendige bestraling. Op deze manier hopen ze op minder kans op beschadigingen aan de zenuwbundels.

Gevolgen van een prostaatverwijdering
Na het verwijderen van de prostaat zal er geen zaadlozing meer mogelijk zijn. Er wordt geen sperma meer aangemaakt. Ondanks dat de zaadballen nog wel aanwezig zijn worden zaadcellen niet meer afgevoerd doordat een deel van de zaadleiders verwijderd is. Ook kunnen er direct na de ingreep erectieproblemen optreden. Herstel hiervan is goed mogelijk maar kan soms tot anderhalf jaar duren. Daarbij komt dat tegen de tijd dat de zenuwen hersteld zijn, de zwellichaampjes vaak achteruit zijn gegaan. Hierdoor ontstaat er maar een slappe erectie. Het is daarom aan te raden binnen een paar maanden na de ingreep weer geslachtsgemeenschap te hebben of te masturberen.

Weer een harde erectie na een prostaatoperatie
In 90% van de gevallen kan de Vacurex erectiepomp er voor zorgen dat er weer voldoende bloed in de penis komt om een erectie te hebben. Er zijn geen operatieve ingrepen meer nodig voor het oplossen van erectieproblemen. De vacuümpomp theorie wordt in de medische wereld gebruikt en is hiervoor algemeen geaccepteerd en veilig bevonden. Deze wordt dan ook door veel artsen aangeraden

Vacurex maakt gebruik van het natuurkundige proces van 'overdruk' en 'onderdruk'. Door de lucht uit de afgesloten cilinder met de vacuümpomp te zuigen vermindert de druk in de cilinder. De 'onderdruk' die in de cilinder ontstaat is lager dan de druk van buiten de cilinder (de 'bovendruk'). Nadert de druk tot nihil, dan is er sprake van een maximaal vacuüm of vrijwel luchtledige cilinder. De onderdruk in de vacuümcilinder zorgt dat het bloed weer in uw penis stroomt. Het bloed wordt naar de zwellichamen van de penis gestuwd. Hierdoor vullen de zwellichamen zich met bloed, zoals dat ook gebeurt tijdens het krijgen van een erectie op de natuurlijke manier. Door de verhoging van de bloedsomloop in de bloedvaten, de zenuwen, de zwellichamen en het spierweefsel van de penis ontstaat er een erectie. De drukring zorgt dat het bloed niet meteen weer terug stroomt als u de vacuümcilinder verwijdert.